Kuori ja paloittele kasvikset. Raakoja kuorittuja kasviksia saa olla noin 600 g yhteensä.
Kuullota kasviksia hetken aikaa öljyssä, lisää vesi, rakuunanoksat ja kasvisliemikuutio ja keitä pehmeiksi. Poista yrtinoksat ja ota keitosta muutama kukkakaalin pala koristeeksi keiton pinnalle.
Soseuta keitto tasaiseksi ja kuohkeaksi sauvasekoittimella tms. Mausta ja tarkista maku.
Lisää lautasille keiton pinnalle kypsää kukkakaalia, kermaviiliä ja rakuunanoksa.
Nauti keiton kanssa esim. vähärasvaisella leikkeleellä tai juustolla päällystettyä ruisleipää.
Keitto on kätevä eväsruoka. Keitä kattilallinen vaikka edellisenä iltana muun ruoanlaiton yhteydessä. Jäähdytä nopeasti ja pakkaa sopiviin eväsrasioihin. Voit myös pakastaa keittoa.