Ladataan... Ladataan...

Katkarapu-pinaattipiirakka

Valmistusaineet 8:lle
200 g Ruisperunataikina
250 g Katkarapu
1 pussi Apetit Kotimainen pinaatti, hienonnettua pinaattia paloina
100 g Purjosipuli
2 kynsi Valkosipuli
1 kpl Chili, tuore
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
2 dl Kevyt ruoka 4 % kasvirasvasekoite
2 rkl Perunajauho
Ohjeet

Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä metallivuokaan (halkaisija 25 cm) sopivaksi. Nosta vuokaan ja painele muotoonsa. Jos kypsennät piirakan keraamisessa vuoassa, esipaista taikinaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 5-7 min.

Valuta sulaneista katkaravuista ja pinaatista muodostunut neste pois.

Halkaise ja kuutioi mieto chili ja poista siemenet. Viipaloi purjo. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta puserretulla valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös silputtua tuoretta korianteria.

Kaada täyte piirakkapohjalle ja kypsennä 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 min.

Yksi annos sisältää 137 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":50},"weight":{"fat":6.44,"alcohol":0,"protein":6.56,"carbohydrates":12.19,"saturated_fat":2.95,"sugar":1.33,"fibre":1.9,"salt":0.81},"percent_raw":{"fat":0.43595057124492576,"alcohol":0,"protein":0.19734350379577917,"carbohydrates":0.36670592495929494},"percent":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":137,"weight":32.18,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":119.63},"item_type":"recipe","recipe_id":1023797,"servings":8}}

 
Sulje