Anna katkarapujen sulaa ja valuta ne siivilässä.
Valmista kastike: Halkaise kypsät avokadot, poista siemen ja koverra sisus sekoituskannuun. Lisää muut aineet ja soseuta hienoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa enemmän esim. sitruunamehua, jos pidät kirpakammasta kastikkeesta.
Revi tai suikaloi salaatti ja lohko tomaatit. Jaa kasvikset ja valutetut katkaravut 4:lle lautaselle. Lusikoi jokaiselle lautaselle kastiketta. Koristele muutamalla katkaravulla sekä tillillä.
Nauti heti esim. hyvän leivän kera. Käytä avokadokastiketta salaatinkastikkeena myös esim. viher-, tomaatti- tai kalasalaatille.
Jos olet tuoreen korianterin ystävä, käytä sitä persiljan tilalla. Lisää joukkoon silloin myös vähän raastettua tuoretta inkivääriä ja tuoretta silputtua chiliä tai ripaus chili- tai cayennejauhetta, niin saat chileläistyyppisen salaatin.