Mittaa hiutaleet kulhoon ja kaada päälle 5 dl kuuma vesi. Sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia. Lisää 1 dl haaleaa tai kylmää vettä, niin että saat seoksesta kädenlämpöistä. Murusta sekaan hiiva ja vatkaa taikina hyvin sekaisin. Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot vähitellen. Alusta taikina käsin tai koneella. Anna levähtää liinalla peitettynä 15-20 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois. Jaa kahtia. Pyörittele palat kahdeksi tangoksi ja jaa ne kahteen osaan ja ne edelleen kolmeen osaan. Saat kahdesta pitkästä pötköstä yhteensä 24 sämpylää. Voit leipoa myös 12 suurta sämpylää.
Nosta sämpylät 1-2:lle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 15-20 minuuttia. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.