Lisäksi tarvitset merisuolaa ja mustapippuria myllystä.
Leikkaa pois varren puiseva osa. Se napsahtaa taivutettaessa poikki juuri oikeasta kohdasta.
Kuumenna vesi oikein kiehuvaksi ja lisää suola.
Laita parsat kattilaan siten, että nuput ovat kaikki samalla puolella (pituussuuntaan, ellei sinulla ole parsankeittokattilaa). Parsojen pituudesta voit päätellä tarvittavan kattilan koon.
Laita kansi päälle ja anna kiehua 4–5 minuuttia, parsan koon mukaan. Parsojen tulisi olla kirkkaan vihreitä (jos käytät vihreää parsaa) sekä pehmeitä ja kuitenkin vielä purtavia eli al dente.
Nosta parsat reikäkauhalla pois kattilasta ja tarjoile heti, jos haluat ne kuumina. Jos kuitenkin haluat tarjoilla parsat kylminä, huuhtele ne jääkylmällä vedellä, jotta kypsyminen keskeytyy.
Aseta parsat lautaselle ja ripottele päälle merisuolaa ja mustapippuria.