Ladataan... Ladataan...

Keltajuurikeitto

Valmistusaineet 4:lle
500 g Keltajuuri
8 dl Vesi
2 kpl Kanaliemikuutio
1 kpl Sipuli
0.5 kpl Sitruuna, punnittu kuorineen
2 dl Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.25 tl Chilipippuri, jauhettu
PÄÄLLE:
4 rkl Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
1 kynsi Valkosipuli
LISÄKSI:
2 rkl Persilja, tuore
Ohjeet

Keitä keltajuuret kuorineen kypsäksi kiehuvassa vedessä. Kuori ja paloittele.

Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli.

Keitä keltajuuria ja sipulia 10 minuuttia kasvisliemessä. Soseuta keitto.

Lisää 1/2 sitruunan mehu ja 1 tl kuoriraastetta, ruokakerma ja chilirouhe. Kuumenna nopeasti.

Sekoita keskenään ranskankerma ja murskattu valkosipulinkynsi.

Tarjoa keltajuurikeitto sitruunankuoriraasteen ja hienonnetun persiljan sekä valkosipuli-ranskankerman kera.

Yksi annos sisältää 123 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":58,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":53},"weight":{"fat":6.25,"alcohol":0,"protein":2.91,"carbohydrates":12.83,"saturated_fat":3.11,"sugar":10.87,"fibre":4.08,"salt":2.85},"percent_raw":{"fat":0.47176929803792883,"alcohol":0,"protein":0.09778650439813068,"carbohydrates":0.4304441975639405},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":43},"total":{"kcal":124,"weight":42.9,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":426.22},"item_type":"recipe","recipe_id":1024900,"servings":4}}

 
Sulje