Lisäksi tarvitset teelusikallisen currytahnaa ja herneenversoja.
Harjaa simpukat puhtaiksi juoksevassa vedessä. Tarkista, että kaikki simpukat ovat kiinni. Poista avautuneet.
Kaada viini tilavaan kattilaan. Murskaa timjamia, laakerinlehti ja persilja sormissasi ja lisää ne kattilaan. Kuumenna viini kiehuvaksi. Lisää simpukat ja sekoittele niitä ravistamalla tai reikäkauhalla. Kun simpukat ovat avautuneet, nosta ne liemestä reikäkauhalla. Poista avautumattomat simpukat.
Keitä lientä kunnes se on haihtunut puoleen ja siivilöi liemi.
Sulata voi kattilassa ja lisää silputtu sipuli. Kuullota silppu miedolla lämmöllä kullankeltaiseksi. Lisää simpukoiden keitinliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää currytahna, cayennepippuri sekä 1 1/2 dl kermaa. Keitä minuutti. Vatkaa keltuaiset ja loppu kerma keskenään. Lisää pari ruokalusikallista lientä keltuaisseokseen hyvin vatkaten ja yhdistä tämä sitten kuuman liemen joukkoon. Lisää simpukat ja kuumenna niitä minuutti koko ajan sekoittaen, kuumalla liedellä. Älä päästä lientä kiehumaan!
Siirrä simpukat laakeaan keittokulhoon, kaada päälle liemi ja tarjoa heti.
Tarjoa rapean patongin tai maalaisleivän kera.