Lisäksi tarvitset 2 rkl kasvisfondia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin riisi, sipuli- ja valkosipulisilppu ja lisää sitten sekaan kesäkurpitsapalat. Kaada joukkoon vesi, viini ja kasvisfondi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna risoton poreilla hiljalleen noin 10–15 minuuttia. Sekoittele välillä.
Tarkista kypsyys maistamalla. Sopivan kypsä riisi on päältä pehmeää ja keskeltä purtavaa. Lisää kasvisrasvasekoite ja anna seoksen kiehua vielä hetken. Risotto on parhaimmillaan, kun se ”valuu” hieman lautasella.
Lisää juustoraaste ja mausta ruoka mustapippurilla ja suolalla. Risoton seuraan sopii paistettu liha, kana tai kala.
1. Lisää risottoon hiukan sahramia makua ja väriä antamaan. Maukas risotto syntyy myös viljellyistä siitake- tai herkkusienistä.
2. Korvaa kasvisrasvasekoite tavallisella kermalla tai ruoanvalmistuskermalla.
3. Kokeile valmiita risottokastikkeita. Lisää kastikekeitetyn kuuman risottoriisin sekaan, minkä jälkeen ruoka on valmista tarjottavaksi.