Silppua purjosipuli. Lisää veden joukkoon kiehumaan. Riivi herneet ja paloittele kukkakaali nupuiksi ja kantaosa kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Kuutioi tai lohko hyvin harjatut perunat. Lisää porkkanaviipaleet ja perunalohkot sipulien joukkoon kypsymään sekä hetken kuluttua herneet ja kukkakaali. Lisää myös ruokakerma ja rypsiöljy.
Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää puolitetut ahvenfileet. Anna hautua muutama minuutti. Ohuet ahvenfileet kypsyvät hyvin nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla tillillä.
Revi salaatinlehdet, lohko tomaatit ja retiisit. Paloittele paprika. Sekoita joukkoon öljy ja valkoviinietikka sekä basilikanlehdet.
Nauti keitto ja salaatti ruisleivän ja piimän kera.
Selkäviivan kohdalla olevat ruodot lähtevät helposti pois rivinä kypsästä kalasta, jos et ole viiltänyt niitä pois raa'asta fileestä. Jos mahdollista keitä pienistä ahvenista, päästä ja ruodoista liemi keittoon.