Ladataan... Ladataan...

Kesäinen kirjolohikeitto ateria

Valmistusaineet 4:lle
400 g Kirjolohifilee
100 g Purjosipuli
200 g Porkkana
425 g Peruna, kuorittu
250 g Kukkakaali
90 g Herne
10 dl Vesi
3 tl Rypsiöljy
1 tl Ruokasuola
0.5 tl (rouhittu) Mustapippuri
3 rkl Tilli, tuore
LISUKESALAATTI
200 g Lehtisalaatti
200 g Tomaatti
100 g Retikka, retiisi
100 g Paprika keltainen
20 g Basilika, tuore
1.3 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.66 rkl Valkoviinietikka
LISUKELEIPÄ & JUOMA
8 viipale Ruislimppu
8 tl Margariini 60 %, keskiarvo
8 dl Rasvaton piimä
Ohjeet

Silppua purjosipuli. Lisää veden joukkoon kiehumaan. Riivi herneet ja paloittele kukkakaali nupuiksi ja kantaosa kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Kuutioi tai lohko hyvin harjatut perunat. Lisää porkkanaviipaleet ja perunalohkot sipulien joukkoon kypsymään sekä hetken kuluttua herneet ja kukkakaali. Lisää myös ruokakerma ja rypsiöljy.

Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää paloitellut kirjolohifileet. Anna kypsyä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla tillillä.

Revi salaatinlehdet, lohko tomaatit ja retiisit. Paloittele paprika. Sekoita joukkoon öljy ja valkoviinietikka sekä basilikanlehdet.

Nauti keitto ja salaatti ruisleivän ja piimän kera.

Vinkki

Keitä kalanpäästä ja ruodoista liemi, jos mahdollista. Poista nahka fileestä terävällä veitsellä.

Yksi annos sisältää 584 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":210,"alcohol":0,"protein":137,"carbohydrates":237},"weight":{"fat":22.25,"alcohol":0,"protein":32.79,"carbohydrates":56.47,"saturated_fat":4.3,"sugar":18.33,"fibre":12.33,"salt":2.63},"percent_raw":{"fat":0.35936373609810146,"alcohol":0,"protein":0.23535331772745902,"carbohydrates":0.40528294617443944},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":584,"weight":149.1,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":1041.4},"item_type":"recipe","recipe_id":1024459,"servings":4}}

 
Sulje