Ladataan... Ladataan...

Kesäinen kirjolohikeitto

Valmistusaineet 4:lle
400 g Kirjolohifilee
100 g Purjosipuli
200 g Porkkana
425 g Peruna, kuorineen
250 g Kukkakaali
1.5 dl Herne
10 dl Vesi
2 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl Mustapippuri
3 rkl Tilli, tuore
Ohjeet

Keitä kalanpäästä ja ruodoista liemi, jos mahdollista. Poista nahka fileestä terävällä veitsellä.

Silppua kesäsipulin sipuliosa ja leikkaa hyvät varret renkaiksi. Lisää sipuliosa siivilöidyn liemen joukkoon kiehumaan. Riivi herneet ja paloittele kukkakaali nupuiksi ja kantaosa kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Kuutioi tai lohko hyvin harjatut perunat. Lisää porkkanaviipaleet ja perunalohkot sipulien joukkoon kypsymään sekä hetken kuluttua herneet ja kukkakaali.

Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää viipaloidut sipulinvarret ja paloiteltu kirjolohi. Anna hautua muutama minuutti. Kala kypsyy nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla tillillä.

Vinkki

Nauti keitto ruisleivän kera.

Yksi annos sisältää 279 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":96,"alcohol":0,"protein":89,"carbohydrates":94},"weight":{"fat":10.35,"alcohol":0,"protein":21.72,"carbohydrates":22.81,"saturated_fat":2.01,"sugar":6.35,"fibre":5.01,"salt":3.21},"percent_raw":{"fat":0.34340025284850506,"alcohol":0,"protein":0.32023361150964946,"carbohydrates":0.33636613564184553},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":279,"weight":71.46,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":621.21},"item_type":"recipe","recipe_id":1024458,"servings":4}}

 
Sulje