Ladataan... Ladataan...

Kesäkurpitsamoussaka

Valmistusaineet 4:lle
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
200 g Sipuli
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
800 g Peruna, kuorittu
300 g Kesäkurpitsa zucchini
300 g Tomaatti
KASTIKE:
2 rkl Juokseva rypsiöljyvalmiste 70 %
3 rkl Vehnäjauho puolikarkea
5 dl Rasvaton maito
100 g Edam 17 % juusto
0.3 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa kuoritut perunat, kesäkurpitsat ja tomaatit viipaleiksi.

Valmista juustokastike: Sekoita öljy ja jauhot kattilassa. Anna jauhojen kypsyä hetki sekoitellen ja vispilöi joukkoon maito. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon raastettu juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sipaise vuoka öljyllä tai vuoraa se leivinpaperilla ja lado raaka-aineet sinne kerroksittain. Ripottele väleihin hieman suolaa ja pippuria. Jätä pinnalle kerros perunaa ja päälle hieman juustokastiketta.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Ruoka on valmista, kun perunat ovat pehmeitä.

Yksi annos sisältää 527 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":161,"alcohol":0,"protein":147,"carbohydrates":219},"weight":{"fat":17.49,"alcohol":0,"protein":35.89,"carbohydrates":53.75,"saturated_fat":4.76,"sugar":12.3,"fibre":4.81,"salt":2.76},"percent_raw":{"fat":0.30509655417335446,"alcohol":0,"protein":0.278201115218265,"carbohydrates":0.4167023306083804},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":527,"weight":131.76,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":666.99},"item_type":"recipe","recipe_id":1023331,"servings":4}}

 
Sulje