Ladataan... Ladataan...

Kevennetty tarhurin talkoopaistos

Valmistusaineet 8:lle
1 kpl (pieni) Sipuli, pieni
2 kpl Porkkana
1 kpl (pieni) Palsternakka, pieni
0.5 kpl (pieni) Juuriselleri, pieni
2 tl Korianterinsiemen
4 dl Täysjyvävehnäjauho, Sunnuntai, Raisio
Reseptin osa 2
2 dl Ruisjauho, kokojyväjauho, ravintokuitua 13,9 g/100 g
200 g Sulatejuusto, valio koskenlaskija
100 g Voi
2 tl Leivinjauhe
2 dl Vesi
Ohjeet

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja nypi sekaan voi ja sulatejuusto. Lisää taikinaan vesi ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina jauhotetulla kädellä (tai levitä lusikan/veitsen avulla) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista pohjaa 200 asteen lämmössä 10–12 minuuttia.

Tee täyte. Hienonna sipuli ja raasta juurekset. Itse sirottelen mausteen (korianteri) ensiksi puolikypsän pohjan päälle, sitten kasvistäytteen.
Paista vielä 15 minuuttia.

Vinkki

Tarjoa vihreän salaatin ja teen kera, ohjaa alkuperäinen resepti. Siis välipalanomainen paistos.

Alkuperäisessä reseptissä täytteeseen sekoitettiin vielä kermaviiliä, on toki ruokaisampaa.
Pohjassa oli myös suolaa 1 tl, itse en sitä kaipaa koska sulatejuustossa ja voissa on jo suolaa. Alkuperäisessä reseptissä voin ja sulatejuuston suhteet olivat toisin päin, siis enemmän voita ja vähemmän sulatejuustoa.

Yksi annos sisältää 327 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":159,"alcohol":0,"protein":51,"carbohydrates":117},"weight":{"fat":17.06,"alcohol":0,"protein":12.22,"carbohydrates":28.31,"saturated_fat":9.81,"sugar":2.74,"fibre":7.76,"salt":1.26},"percent_raw":{"fat":0.4863088769723989,"alcohol":0,"protein":0.15489633446918527,"carbohydrates":0.3587947885584158},"percent":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":36},"total":{"kcal":326,"weight":79.16000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":155.43},"item_type":"recipe","recipe_id":207624,"servings":8}}

 
Sulje