Ladataan... Ladataan...

Keventäjän suklaakakku

Valmistusaineet 10:lle
2.5 dl Vehnäjauho puolikarkea
2 rkl Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
1.5 tl Leivinjauhe
1 rkl Ruokasooda
1.5 dl Sokeri
2 tl Vaniljasokeri
1.5 dl Kevytmaito rasvaa 1,5 %
2 kpl Kananmuna, kuoreton
1.5 dl Rypsiöljy
KUORRUTE:
2 rkl Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
0.75 dl Tomusokeri
0.25 dl Kevytmaito rasvaa 1,5 %
0.25 dl A+ luonnonjogurtti rasvaton
PÄÄLLE:
200 g Vadelma
Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtophjainen kakkuvuoka leivinpaperilla.

Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda kulhoon. Lisää sokerit.

Mittaa toiseen kulhon maito, kananmunat ja öljy. Sekoita huolella kuivien aineiden joukkoon.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

irrota kakku vuoastaan ritilälle jäähtymään.

Valmista kuorrute: Siivilöi kaakaojauhe ja tomusokeri kattilaan. Lisää loput ainekset ja sekoita keskenään.

Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, koko ajan sekoittaen.

Valuta kuorrutus kakun päälle hieman jäähtyneenä. (Voit myös halutessasi tarjota kakun ilman kuorrutusta).

Koristele tuoreilla marjoilla (ja sitruunamelissan lehdillä).

Yksi annos sisältää 288 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":143,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":127},"weight":{"fat":15.84,"alcohol":0,"protein":4.4,"carbohydrates":31.55,"saturated_fat":1.55,"sugar":19.42,"fibre":2.05,"salt":1.32},"percent_raw":{"fat":0.4979031637166404,"alcohol":0,"protein":0.0614373642066965,"carbohydrates":0.4406594720766631},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":44},"total":{"kcal":288,"weight":76.13,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":103.5},"item_type":"recipe","recipe_id":1025041,"servings":10}}

 
Sulje