Ladataan... Ladataan...

Kevyt karjalanpaisti

Valmistusaineet 6:lle
800 g Vähärasvaista naudan- ja porsaanpaistia
2 kpl keskikokoista porkkanaa
1 kpl isoa sipulia
2 kpl laakerinlehtiä
0.5 rkl (10 kpl) kokonaisia valkopippureita
0.5 rkl (10 kpl) kokonaisia mustapippureita
0.5 tl suolaa
Lisäksi
12 kpl (keskik.) perunoita
Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa liha 2x2 cm:n kuutioiksi, poista näkyvä rasva ja huuhtele kuutiot juoksevan kylmän veden alla. Kuori ja kuutio porkkanat ja kuori ja lohko sipuli isoiksi viipaleiksi.
Pane kaikki ainekset uunipataan ja lisää vettä sen verran, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät. Pane pata uuniin ilman kantta ja anna päällimmäisien raaka-aineiden rauhassa ruskistua. Kääntele välillä ruokaa lusikalla ja anna raaka-aineiden taas ruskistua. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja hauduta noin 1,5 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai riisin ja esimerkiksi etikkapunajuurien kanssa.

Yksi annos sisältää 259 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":129,"carbohydrates":95},"weight":{"fat":3.8,"alcohol":0,"protein":31.46,"carbohydrates":23.31,"saturated_fat":1.47,"sugar":2.33,"fibre":2.21,"salt":0.65},"percent_raw":{"fat":0.13510491774885303,"alcohol":0,"protein":0.496799099200813,"carbohydrates":0.3680959830503339},"percent":{"fat":14,"alcohol":0,"protein":50,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":259,"weight":65.22999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":286},"item_type":"recipe","recipe_id":1449,"servings":6}}

 
Sulje