Lisäksi muutama kierros mustapippuria myllystä.
Mureke:
Valuta vesi pois kikhernepurkista ja huuhtele herneet. Kaada herneet tehosekoittimeen yhdessä muiden murekeainesten kanssa. Pyöräytä karkeahkoksi tahnaksi. Voitele pitkänomainen uunivuoka öljyllä. Taputtele mureketahna tiiviisti vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa vuoka tarjoiluastialle.
Kastike:
Halkaise paprikat ja poista niistä kanta ja siemenet. Paahda paprikanpuolikkaita 225 asteisessa uunissa kuoripuoli ylöspäin 25 minuuttia, kunnes niiden kuoret tummuvat ja alkavat kuplia. Nosta paprikat kulhoon ja peitä kannella tai lautasella. Anna höyrystyä noin viisi minuuttia, niin kuori on helppo poistaa. Kaada paseeratut tomaatit kattilaan ja lisää hienonnettu valkosipuli, balsamico sekä hunaja. Viipaloi paahdetut paprikat ja lisää ne kattilaan. Anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon basilika ja mustapippuri. Soseuta kastike sauvasekoittimella sileäksi. Tarjoile kikhernemurekkeen ja täysjyväriisin seurana.