Pinnalle
1 dl emmentalraastetta
1 .Nypi pohjan aineet yhteen taikinaksi.
2. Voitele muffinipelti ja painele taikinaa ohuelti syvennyksiin pohjalle ja reunoille.
3. Leikkaa purjon valkoinen osa silpuksi. Leikkaa myös kinkkupala pieniksi kuutioiksi.
4. Kuullota purjoa ja kinkkua hetki pannulla rasvassa.
5. Sekoita kaikki täyteaineet yhteen ja lusikoi muffinipellille syvennyksiin. Syvennys saa tulla täyteen.
6. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
7. Jäähdytä hetki ja irrota piiraset vuoasta esimerkiksi veitsen avulla.
Voit leipoa myös yhden ison piirakan piirakka- tai irtopohjavuokaan (24–26 senttiä). Paista ensin uunin alatasolla 10 minuuttia ja sen jälkeen keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Valmiit kinkkusuikaleet ja pakastetaikina nopeuttavat tekoa.