Ladataan... Ladataan...

Kirjolohi-kaalikeitto

Valmistusaineet 5:lle
300 g Kirjolohifilee
600 g Valkokaali, keräkaali
100 g Sipuli
200 g Porkkana
100 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
500 g Peruna, punnittu kuorineen
10 dl Vesi
2 kpl Kalaliemikuutio
0.3 dl Rypsiöljy
1 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl (jauhettu) Mustapippuri
1.5 dl Tilli, tuore
Ohjeet

Silppua sipuli, paloittele kaali pieneksi, kuutioi porkkanat, viipaloi varsiselleri ja paloittele perunat. Leikkaa nahaton filee kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuutiot tai fondi, sipuli, porkkanat, varsiselleri ja kaali. Keitä 10-15 minuuttia ja lisää perunapalat. Uudet perunat kypsyvät nopeasti (n. 10 min.), vanhat perunat vaativat pidemmän ajan. Lisää lohikuutiot joukkoon loppuvaiheessa, mausta, lisää rypsiöljy ja tarkista maku. Anna hautua muutama minuutti ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli.

Vinkki

Keitto maistuu ruisleivän kanssa.

Yksi annos sisältää 277 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":114,"alcohol":0,"protein":60,"carbohydrates":103},"weight":{"fat":12.29,"alcohol":0,"protein":14.45,"carbohydrates":24.83,"saturated_fat":1.67,"sugar":9,"fibre":5.18,"salt":3.1},"percent_raw":{"fat":0.41322925809041844,"alcohol":0,"protein":0.2158107224888424,"carbohydrates":0.3709600194207391},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":277,"weight":70.51999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":575.15},"item_type":"recipe","recipe_id":1023885,"servings":5}}

 
Sulje