Sekoita sähkövatkaimella tai nypi keskenään rasvaseos ja tuorejuusto. Ota jauhoista pari ruokalusikallista kaulimista varten erikseen. Lisää nopeasti pyöräyttäen rasvaseoksen joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Nosta taikina jauhotetulle leivinpaperiarkille ja painele tasaiseksi n. 15 cm:n levyksi. Nosta kylmään vähäksi aikaa. Kun taikinassa on rasvaseosta (mukana voita), sitä on helppo kaulia.
Sulata pakastevihannekset. Poista kalasta ruodot ja nahka ja paloittele kala. Kun käytät tuoretta nokkosta tai pinaattia, kiehauta ne, valuta ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Purista kevyesti vesi pois ja hakkaa hienoksi. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon Flora ruoka kevyt&paksu, sulanut pinaatti ja mausteet.
Ota taikina kylmästä, ripottele pinnalle jauhot ja kauli taikina 26-28 cm:n kokoiseen vuokaan ja sen reunoille sopivaksi. Nosta levy leivinpaperin kanssa vuokaan ja painele muotoonsa. Levitä kalapalat ja osa sulaneista Kruunu- tai muista pakastevihanneksista vuokaan. Kaada päälle pinaattimunaseos ja nostele päälle loput kasvikset. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Lämpimän piirakan kanssa maistuu raikas salaatti.