Ladataan... Ladataan...

Kirjolohi-kasvisriletti

Valmistusaineet 2:lle
130 g Savukirjolohi kokonainen
100 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
100 g Omena, kotimainen, kuorineen
0.7 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
6 rkl Tilli, tuore
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl Mustapippuri
50 g Kermaviili vähälaktoosinen, rasvaa 3,5 %
Ohjeet

Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi tai paloittele se kuutioiksi. Kypsennä halutessasi 1-2 minuuttia mikrossa ja jäähdytä. Silloin maku mietonee.

Nosta ruodoton kirjolohi kulhoon. Lisää joukkoon sitruunamehua, varsiselleri- ja omenapalat, mausteet, hienonnettu tilli ja kermaviili. Sekoita hyvin. Maista ja mausta tarvittaessa lisää esim. sitruunamehulla.

Vinkki

Kirjolohi-kasvisriletti maistuu esim. leivän, uuniperunoiden, ohuiden rieskojen ja lättyjen kera.

Riletti tarkoittaa "mössöä" joka saadaan kypsästä lihasta, linnusta tai kalasta "repimällä" tai painelemalla haarukalla. Yleensä mukana on myös rasvaa kuten ankkariletissä ankanrasvaa. Lohessa ja monessa muussa kalassa on rasvaa itsessään.

Yksi annos sisältää 171 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":88,"alcohol":0,"protein":61,"carbohydrates":22},"weight":{"fat":9.7,"alcohol":0,"protein":15.05,"carbohydrates":5.56,"saturated_fat":0.6,"sugar":4.14,"fibre":1.71,"salt":3.02},"percent_raw":{"fat":0.5144084171831185,"alcohol":0,"protein":0.35463510615736266,"carbohydrates":0.13095647665951882},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":13},"total":{"kcal":172,"weight":39.78,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":203.05},"item_type":"recipe","recipe_id":1024288,"servings":2}}

 
Sulje