Osta puolikas kirjolohta ruotoineen. Keitä päästä, ruodoista ja nahasta liemi. Kaada kylmä vesi ainesten päälle, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Voit lisätä joukkoon kiehumaan myös palan porkkanaa ja sipulia sekä pippureita. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
Jos et keitä lientä, käytä 2 kalaliemikuutiota.
Kuori ja paloittele kasvikset, huuhdo pinaatti (tai nokkonen) hyvin sekä leikkaa kala sopivan kokoisiksi paloiksi liemen kiehuessa. Lisää hienonnettu sipuli, porkkanapennit sekä vaaleat purjorenkaat kiehuvaan kalaliemeen. Keitä viitisen minuuttia ennen perunakuutioiden ja purjon vihreiden renkaiden lisäämistä.
Lisää pinaatti, kun kasvikset ovat lähes kypsiä. Sekoita lohikuutiot varovasti joukkoon, kun kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti kannen alla. Mausta suolalla, tillisilpulla ja varovasti pippurilla myllystä rouhien. Tarkista maku.