Laita pestyt tasakokoiset perunat kiehumaan veteen. Älä lisää keitinveteen suolaa. Kuori porkkanat ja paloittele ne. Huuhdo parsakaali ja kuori varsiosa ja viipaloi se. Jaa kukkaosa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Sekoita hienonnettu tilli kevytkermaviilin joukkoon ja mausta mustapippurilla ja halutessasi sitruunamehutilkalla.
Nosta porkkanat kypsymään höyrytyskattilaan tai höyryritilän päälle ja kypsennä kannen alla höyryssä viitisen minuuttia ennen parsakaalipalojen lisäämistä.
Jaa kirjolohifileepala neljään osaan (paino n. 140 g/annos). Kypsennä palat höyryssä tai Gourmanda ruuanvalmistuspaperin päällä. Kypsymisaika on 6-10 minuuttia palan paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.
Sekoita salaatti.
Jaa annokset lautasille ja nauti ruoka ruisleivän ja rasvattoman piimän kera.
Halutessasi voit nauttia mansikoita jälkiruoaksi 50-100 g/ruokailija (43 kcal/100 g).