Ladataan... Ladataan...

Kirjolohta perunan, kasvisten ja tillikermaviilin kanssa ateria

Valmistusaineet 4:lle
560 g Kirjolohifilee
0.25 tl Ruokasuola
600 g Peruna, kuorineen
200 g Porkkana
320 g Parsakaali brokkoli
KASTIKE
100 g Kevyt kermaviili 2 %
0.2 tl Mustapippuri
3 rkl (silputtu) Tilli, tuore
1 rkl Sitruunamehu / limemehu
SALAATTI
200 g Lehtisalaatti
200 g Kurkku
200 g Tomaatti
4 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
LISUKE
4 kpl Ruispalat 100 % ruis
4 tl Margariini 60 %, keskiarvo
8 dl Rasvaton piimä vähälaktoosinen
Ohjeet

Laita pestyt tasakokoiset perunat kiehumaan veteen. Älä lisää keitinveteen suolaa. Kuori porkkanat ja paloittele ne. Huuhdo parsakaali ja kuori varsiosa ja viipaloi se. Jaa kukkaosa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Sekoita hienonnettu tilli kevytkermaviilin joukkoon ja mausta mustapippurilla ja halutessasi sitruunamehutilkalla.

Nosta porkkanat kypsymään höyrytyskattilaan tai höyryritilän päälle ja kypsennä kannen alla höyryssä viitisen minuuttia ennen parsakaalipalojen lisäämistä.

Jaa kirjolohifileepala neljään osaan (paino n. 140 g/annos). Kypsennä palat höyryssä tai Gourmanda ruuanvalmistuspaperin päällä. Kypsymisaika on 6-10 minuuttia palan paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.

Sekoita salaatti.

Jaa annokset lautasille ja nauti ruoka ruisleivän ja rasvattoman piimän kera.

Vinkki

Halutessasi voit nauttia mansikoita jälkiruoaksi 50-100 g/ruokailija (43 kcal/100 g).

Yksi annos sisältää 595 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":213,"alcohol":0,"protein":167,"carbohydrates":215},"weight":{"fat":22.88,"alcohol":0,"protein":40.33,"carbohydrates":51.95,"saturated_fat":4.47,"sugar":15.79,"fibre":10.47,"salt":1.21},"percent_raw":{"fat":0.35809483236190004,"alcohol":0,"protein":0.28054228658216396,"carbohydrates":0.3613628810559359},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":36},"total":{"kcal":594,"weight":147.1,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":837.99},"item_type":"recipe","recipe_id":1024368,"servings":4}}

 
Sulje