Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita omenaviinietikka, mausteet ja öljy hyvin keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon sipulisuikaleet. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon jäiset keittoperunakuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä 4-5 min. Kokeile kypsyyttä. Varo etteivät perunat hajoa. Kaada vesi pois ja sekoita kuumat perunat varovasti kastikkeen ja sipulin joukkoon. Anna marinoitua puolisen tuntia. Kuutioi paprika, kurkku, omena ja suikaloi varsiselleri. Lisää ne, kaprikset, persilja tai tilli sekä sitruunamehua maun mukaan salaatin joukkoon ja sekoita varovasti. Tarkista maku ja kirpeys. Revi salaatinlehdet vadille ja kumoa salaatti päälle.
Nauti lisukkeena, sellaisenaan tai hyvän leivän kera.