Ladataan... Ladataan...

Kotitekoinen kermajogurtti

Valmistusaineet 4:lle
1.5 dl Jogurtti, maustamaton, rasvaa 2,5 %
0.5 dl Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %
1 dl Maitojauhe rasvaton
1 g Maitohappobakteerikapseli
4 dl Vesi
Ohjeet

Sekoita keskenään kulhossa jogurtti, kerma, maitojauhe ja 2 maitohappobakteerikapselin sisältöä.

Lisää keitetty, jäähdytetty vesi niin, että seos on noin 40 asteista. Sekoita huolella.

Kaada seos puhtaaseen lasiseen uunivuokaan tai (keitettyihin!) lasipurkkeihin ja anna olla 45-asteisessa (pimeässä!) uunissa noin 12 tunnin ajan.

Siirrä jääkaappiin vielä toiseksi 12 tunniksi. (Muista, että seos kiinteytyy vielä kylmässä!)

Mitä pidempään "kypsennät" jogurttia, sen happamammaksi se muuttuu.

Makeuta halutessasi ja tarjoa lempilisukkeittesi kera.

Yksi annos sisältää 109 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":34},"weight":{"fat":5.82,"alcohol":0,"protein":5.51,"carbohydrates":8.35,"saturated_fat":3.81,"sugar":8.25,"fibre":0.07,"salt":0.23},"percent_raw":{"fat":0.4858328599747284,"alcohol":0,"protein":0.20457438299154906,"carbohydrates":0.30959275703372247},"percent":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":31},"total":{"kcal":110,"weight":32.04,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":162.75},"item_type":"recipe","recipe_id":1025089,"servings":4}}

 
Sulje