Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhdo kylmäksi juoksevan veden alla. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon öljy sekä vähän mustapippuria. Lisää kulhoon vähän sulaneet purjoviipaleet tai tuoreet ohuet viipaleet ja herne-maissi-paprikasekoitus, valutetut ja paloitellut ananaspalat, kuutioitu omena ja valutettu salaattijuusto (feta). Lisää joukkoon jogurtista, kapriksista ja persiljasta sekoitettu kastike. Sekoita kevyesti nostellen.
Revi huuhdottu ja lingottu tai hyvin kuivattu salaatti suupaloiksi. Levitä 2/3 salaatin lehdistä laakealle vadille kauniisti. Kaada päälle kulhossa olevat ainekset ja loput salaatin lehdet. Sekoita kevyesti niin, että alimmaisena olevat lehdet pysyvät alimmaisina. Anna salaatin maustua hetki kylmässä.
Evässalaatiksi sopiva määrä on 2 annosta.