Ladataan... Ladataan...

Kreikkalainen pinaattipiiras Spanakópites

Valmistusaineet 4:lle
300 g Filotaikinaa
2 rkl oliiviöljyä
Juustotäyte:
2 prk Maitorahkaa
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 dl sokeria
Pinaattitäyte:
8 dl Pakastepinaattia
2 kpl sipulia
2 rkl pinjansimeniä
400 g Fetajuustoa
1 rkl oliiviöljyä
0.25 tl mustapippuria
0.25 tl suolaa
Pinnalle:
2 rkl hunajaa
0.25 tl kanelia
Ohjeet

Lisäksi tarvitset juustotäytteeseen 1 dl silputtua minttua.

Valmista juustotäyte. Sekoita rahkan joukkoon muna, sokeri ja minttu.
Pilko ja kuullota sipuli. Lisää jäinen pinaatti palasina ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon pinjansiemenet sekä pippuria ja suolaa makusi mukaan.
Avaa sulanut filopaketti. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle muutama taikinalevy päällekkäin ja sivele levyjen väliin oliiviöljyä. Levitä filopohjalle seuraavaksi täytettä, mutta jätä reunoille saumanvaraa. Laita pinaattitäytettä, juustotäytettä ja taikinalevyjä kerroksittain.
Pane loput taikinalevyt kuoreksi ja sivele niidenkin väliin oliiviöljyä. Painele reunat kiinni ja liimaa ne tarvittaessa kiinni oliiviöljyllä.
Leikkaa valmis piiraslevy terävällä veitsellä neliöiksi ennen paistamista. Valuta päälle hunajaa ja sirottele halutessasi myös hieman kanelia. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, eli kunnes pinta on kullanruskea.

Yksi annos sisältää 969 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":413,"alcohol":0,"protein":161,"carbohydrates":395},"weight":{"fat":45.71,"alcohol":0,"protein":39.95,"carbohydrates":98.29,"saturated_fat":16.95,"sugar":57.64,"fibre":3.52,"salt":5.64},"percent_raw":{"fat":0.4265741608150533,"alcohol":0,"protein":0.16572033662672522,"carbohydrates":0.4077055025582216},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":969,"weight":267.69999999999993,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":511.08},"item_type":"recipe","recipe_id":1180,"servings":4}}

 
Sulje