Ladataan... Ladataan...

Kuha escabèche

Valmistusaineet 4:lle
500 g Kuhafilee
1 rkl oliiviöljyä
0.5 tl (rouhittu) mustapippuria
1 tl suolaa
Liemi
2.5 dl valkoviiniä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl timjamia (5 oksaa)
3 kpl Laakerinlehtiä
5 g (3 kpl) tähtianista
2.5 tl korianterinsiemeniä
3 kynsi murskattuja valkosipulinkynsiä
1 g Kuivattuchilipaprika
3 kpl salaattisipuleita
4 tl oliiviöljyä
2 kpl porkkanoita
1 kpl (keskik.) kesäkurpitsoita
100 g Kevätsipulia
Ohjeet

Valmista mausteliemi. Kaada viini, etikka ja mausteet kattilaan. Kiehauta.
Kuori ja viipaloi salaattisipulit ohuiksi renkaiksi ja lisää liemeen kiehumaan. Lorauta joukkoon oliiviöljy. Hauduta 20 minuuttia.
Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat ja kurpitsa reiluiksi tikuiksi. Lisää kasvikset mausteliemeen. Keitä 3 minuuttia.
Poista kevätsipuleista varret. Halkaise sipulit ja lisää liemeen. Älä keitä. Kaada liemi ja kasvikset vuokaan. Jäähdytä.
Leikkaa kuhafileet annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista fileet kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Paista ainoastaan nahkapuolelta pari minuuttia, toinen puoli jää raa`aksi.
Nosta fileet haaleaan mausteliemeen. Marinoi 2 tuntia jääkaapissa.
Kokoa lautasille annoksiksi. Tarjoa punaviinisiirapin kanssa.

Yksi annos sisältää 269 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":92,"alcohol":41,"protein":94,"carbohydrates":42},"weight":{"fat":9.94,"alcohol":5.69,"protein":22.88,"carbohydrates":10.17,"saturated_fat":1.38,"sugar":5.36,"fibre":4.34,"salt":1.7},"percent_raw":{"fat":0.3420707822183086,"alcohol":0.15226515252644238,"protein":0.3500333167598108,"carbohydrates":0.1556307484954383},"percent":{"fat":34,"alcohol":15,"protein":35,"carbohydrates":16},"total":{"kcal":268,"weight":61.46000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":416.4},"item_type":"recipe","recipe_id":310,"servings":4}}

 
Sulje