Keitä soijarouhetta kasvisliemessä noin 5 minuuttia. Valuta huolellisesti kuivaksi lävikössä.
Laita isoon kattilaan/kasariin soijarouhe, tomaattimurska, -pyre, -ketsuppi, pinaatti, linssit, sinappi ja liemikuutio. Keitä miedolla lämmöllö kannen alla 45 minuuttia. Mausta sokerilla. Hienonna joukkoon basilika.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Valmista juustokastike: kuumenna öljy kattilassa, kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon raejuusto. Mausta pippuriilla.
Voitele lasagnevuoka. Kaada vuokaan ensin juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja kasviskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, kaada päällimmäiseksi juustokastiketta.
Kypsennä uuni alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä pinta tarvittaessa kypsennyksen loppupuolella, jos se uhkaa tummua liikaa.
Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.