Lisäksi tarvitset puolikkaan pienestä fenkolista.
Puhdista simpukat.
Kiehauta viini ja silputtu sipuli. Lisää simpukat ja keitä, kunnes kuoret avautuvat eli noin viisi minuuttia. Ravista kattilaa silloin tällöin. Muista poistaa avautumattomat simpukat ja tyhjät kuoret.
Irrota tyhjä kuorenpuolikas ja pane simpukalliset puolikkaat uuninkestävälle tarjoiluvadille. Siivilöi keitinliemi ja säästä kastikkeeseen.
Suikaloi kasvikset tulitikkumaisiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä kasviksia pari minuuttia. Lisää puoli desiä viiniä ja keitä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla ja levitä suikaleet simpukoille. Tähän asti voit valmistaa ruoan etukäteen.
Lämmitä simpukat ennen tarjoilua uunissa tai mikrossa.
Keitä sahramikastiketta varten simpukoiden keitinlientä, kunnes nestettä on jäljellä noin puoli desiä. Sekoita liemeen kerma, keltuaiset ja sahrami. Lisää seos hyvin vatkaten simpukkaliemeen. Keitä, kunnes kastike sakenee. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla sekä tilkalla valkoviiniä.
Levitä kastike simpukoille ja tarjoa heti.