Ladataan... Ladataan...

Kurpitsasämpylät

Valmistusaineet 12:lle
3 dl Vesi
220 g Kurpitsasose
0.5 dl Kuidukas kolmen viljan leseseos
0.5 tl Ruokasuola
6.5 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauho
11 g Kuivahiiva
8 g Kurpitsansiemenet
Ohjeet

Höyrytä kuutioitu kurpitsa pehmeäksi ja soseuta se tai käytä jo olemassa olevaa sosetta. Sekoita vesi ja sose 42 asteiseksi eli käteen kuumalle tuntuvaksi. Vatkaa joukkoon kuidukas ja suola. Lisää pinnalle 4 dl sämpyläjauhoja ja sekoita niihin kuivahiiva. Vatkaa nesteen joukkoon. Alusta taikina jauhoja lisäten. Sämpylätaikina saa olla pehmeää. Säästä loput jauhot leipomiseen. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Pyörittele pötköksi ja jaa 12 yhtä suureen palaan. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja anna kohota 20-30 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä tai siemenrouhetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Yksi annos sisältää 134 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":104},"weight":{"fat":0.97,"alcohol":0,"protein":5.05,"carbohydrates":24.99,"saturated_fat":0.21,"sugar":0.33,"fibre":2.91,"salt":0.27},"percent_raw":{"fat":0.06754661944756006,"alcohol":0,"protein":0.1567139306960855,"carbohydrates":0.7757394498563545},"percent":{"fat":7,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":78},"total":{"kcal":135,"weight":34.73,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":81.21},"item_type":"recipe","recipe_id":1024559,"servings":12}}

 
Sulje