Höyrytä kuutioitu kurpitsa pehmeäksi ja soseuta se tai käytä jo olemassa olevaa sosetta. Sekoita vesi ja sose 42 asteiseksi eli käteen kuumalle tuntuvaksi. Vatkaa joukkoon kuidukas ja suola. Lisää pinnalle 4 dl sämpyläjauhoja ja sekoita niihin kuivahiiva. Vatkaa nesteen joukkoon. Alusta taikina jauhoja lisäten. Sämpylätaikina saa olla pehmeää. Säästä loput jauhot leipomiseen. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Pyörittele pötköksi ja jaa 12 yhtä suureen palaan. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja anna kohota 20-30 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä tai siemenrouhetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.