Ladataan... Ladataan...

Lämmin linssisalaatti

Valmistusaineet 5:lle
3 dl vihreitä linssejä
9 dl vettä
1 tl suolaa
1 kpl laakerinlehti
1 kpl punasipuli
300 g Parsakaalin kukintoja
100 g säilöttyjä minimaisseja
10 g kirsikkatomaatteja
Lisäksi
5 viipale täysjyväleipää
3 rkl tuorejuustoa, 13% rasvaa
Sitruunakastike
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippurirouhetta
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä
Ohjeet

Huuhdo linssit. Keitä niitä noin 30 minuuttia suolalla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä. Kuori ja lohko sipulit. Keitä sipulilohkoja ja parsakaaleja kattilassa noin 4 minuuttia, eli kunnes ne ovat rapean kypsiä.

Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Kaada linsseistä keitinvesi pois. Kumoa linssit kulhoon. Kaada niiden päälle salaatinkastike ja jäähdytä linssit siinä. Valuta minimaissit ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita nämä ja sipuli sekä kypsennetyt parsakaalit linssien joukkoon. Tarjoa salaatti sellaisenaan ateriana hyvän täysjyväleivän kera.

Yksi annos sisältää 342 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":102,"alcohol":0,"protein":76,"carbohydrates":164},"weight":{"fat":11.23,"alcohol":0,"protein":18.8,"carbohydrates":40.48,"saturated_fat":1.62,"sugar":3.68,"fibre":7.8,"salt":2.47},"percent_raw":{"fat":0.2989325989314334,"alcohol":0,"protein":0.22234145370326136,"carbohydrates":0.4787259473653054},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":342,"weight":86.08,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":374.59},"item_type":"recipe","recipe_id":18041,"servings":5}}

 
Sulje