Ladataan... Ladataan...

Lämmin tomaattileipä

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl patonkeja
4 rkl punaista pestoa
Täyte
4 kpl (iso) tomaatteja
150 g Fetakuutioita öljymarinadissa
2 dl mustia oliiveja
1 kpl Rucolaa
1 tl basilikaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
Ohjeet

Leikkaa patonki neljään osaan. Halkaise palat. Levitä pestoa leikkuupinnalle voin tapaan. Asettele leivät uunipellille.
Valmista täyte. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Lisää joukkoon fetakuutiot, tilkka öljyä ja oliivit. Revi täytteeseen tuoretta rucolaa ja basilikaa. Mausta seos mustapippurilla.
Lämmitä leipiä 5–10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla ennen tarjoilua. Levitä lämpimille paloille kourallinen tomaattitäytettä.

Vinkki

Leivän voi lämmittää folion suojissa myös grillillä. Patongin sijasta voit käyttää ciabatta-leipää.

Yksi annos sisältää 390 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":174,"alcohol":0,"protein":57,"carbohydrates":159},"weight":{"fat":19.26,"alcohol":0,"protein":14.22,"carbohydrates":39.71,"saturated_fat":6.68,"sugar":6.74,"fibre":5.61,"salt":2.11},"percent_raw":{"fat":0.4455700281439446,"alcohol":0,"protein":0.1462289490086836,"carbohydrates":0.4082010228473718},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":391,"weight":94.33,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":322.85},"item_type":"recipe","recipe_id":371,"servings":4}}

 
Sulje