Ladataan... Ladataan...

Lammaskaalikeitto

Valmistusaineet 8:lle
1300 g Lampaanliha, rasvainen
2 l Vesi
1 rkl Suola, ruokasuola, jodioitu
3 kpl Laakerinlehti
1 tl Maustepippuri
2 kpl Sipuli
1000 g Valkokaali, keräkaali
3 dl Hapankaali
3 kpl Porkkana
1 dl Persilja
1 tl (rouhittu) Mustapippurirouhe, maun mukaan
Ohjeet

1. Kiehauta vesi ja laita liha kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2. Lisää muut mausteet ja kuoritut, paloitellut sipulilohkot. Keitä hiljalleen kannen alla 2½–3 tuntia.
3. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista lähes itsekseen. Mahdolliset kalvot on helppo irrottaa kypsän lihan pinnalta. Säästä keitinliemi.
4. Lisää kattilaan suikaloitu kaali, pannulla voissa kuullotettu hapankaali ja kuoritut, viipaloidut porkkanat.
5. Keitä valmiissa liemessä vielä 20–30 minuuttia, kunnes kaali ja porkkana ovat kypsiä.
6. Mausta keitto lopuksi tuoreella persiljalla.

Vinkki

Valmistusaika 3,5 tunita.

Keitto kevenee kolmanneksen kaloreista, jos käytät potkan sijaan ulkofilettä. Sitä ei kuitenkaan keitetä tunteja, vaan keitto valmistuu alle tunnissa.

Sekoita purkki kermaviiliä, 1 tl hunajaa, 1 puristettu valkosipulinkynsi ja 2 rkl tuoretta, silputtua timjamia. Tarjoa keiton kanssa.

Yksi annos sisältää 434 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":284,"alcohol":0,"protein":116,"carbohydrates":34},"weight":{"fat":31.18,"alcohol":0,"protein":28.67,"carbohydrates":8.4,"saturated_fat":13.17,"sugar":8.08,"fibre":4.3,"salt":2.94},"percent_raw":{"fat":0.6542825462673098,"alcohol":0,"protein":0.26739327883742053,"carbohydrates":0.07832417489526967},"percent":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":8},"total":{"kcal":434,"weight":96.74,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":602.83},"item_type":"recipe","recipe_id":919646,"servings":8}}

 
Sulje