Ladataan... Ladataan...

Lammaspasteijat pääsiäiseksi

Valmistusaineet 4:lle
500 g Voitaikinalevyjä
Täyte
250 g lampaan jauhelihaa
1 kpl sipulia
2 kynsi valkosipulin kynttä
0.5 tl kuivattua minttua
0.5 tl suolaa
2 dl keitettyä riisiä
1 dl kuutioitua kuttufetaa
10 g kirsikkatomaatteja (noin 1 dl)
Ohjeet

Lisäksi tarvitset pasteijoiden pinnalle kananmunaa ja unikonsiemeniä.

Valmista pasteijoille täyte. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja lisää sipuli hautumaan. Murskaa joukkoon valkosipuli. Mausta mintulla. Lisää suola.
Sekoita jauhelihaseos keitettyyn riisiin. Valuta fetakuutiot. Huuhtele ja halkaise tomaatit.
Levitä voitaikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle. Jaa taikinat neliöiksi. Laita jauhelihatäytettä taikinan reunoille. Ripottele päälle muutama fetakuutio ja tomaattipala. Kääri rullalle. Voit jättää päät auki tai painella käärön päät haarukalla yhteen.
Voitele pasteijoiden pinta munalla ja ripottele koristeeksi unikonsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia

Vinkki: Voit korvata lampaan naudanjauhelihalla. Selviät nopeammin, kun valmistat aineksista levypiirakan. Kauli taikina levyksi ja levitä täyte toiselle puolelle taikinaa. Nosta toinen puoli kanneksi ja ummista reunat haarukalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laktoositon.

Yksi annos sisältää 858 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":554,"alcohol":0,"protein":87,"carbohydrates":217},"weight":{"fat":61.9,"alcohol":0,"protein":21.78,"carbohydrates":54.53,"saturated_fat":32.06,"sugar":1.39,"fibre":2.78,"salt":2.54},"percent_raw":{"fat":0.6460315589071685,"alcohol":0,"protein":0.10101930748041743,"carbohydrates":0.25294913361241417},"percent":{"fat":65,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":25},"total":{"kcal":858,"weight":176.98,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":263.86},"item_type":"recipe","recipe_id":567,"servings":4}}

 
Sulje