Ladataan... Ladataan...

Lanttu-possupata

Valmistusaineet 4:lle
3 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
2 rkl Soijakastike
0.3 rkl Fariinisokeri
1 tl Salvia, kuivattu
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
300 g K-Menu Porsaanlihasuikale
3 tl Rypsiöljy
250 g Lanttu
150 g Porkkana
150 g Purjosipuli
100 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
2.5 dl Vesi
Ohjeet

Ota lihasuikaleet huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta ja sekoita niihin öljy, soijakastike, salvia, fariinisokeri ja mustapippuri.

Kuutioi lanttu ja leikkaa porkkanat paksuiksi penneiksi. Mittaa öljy paistokasariin, kuumenna hetki ja lisää lanttu- ja porkkanapalat. Anna kuullottua ja pehmetä hetken aikaa.

Lisää marinoitu liha ja paista muutama minuutti ennen viipaloitua varsisellerin ja hyvin huuhdotun purjon lisäystä juuresten joukkoon. Lisää kiehuva vesi hetken kuluttua. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia.

Sekoita joukkoon ihan lopussa ohueksi leikattuja purjorenkaita. Ne vaativat vain lyhyen kypsennyksen, ja silloin värikin säilyy raikkaana. Tarkista maku.

Vinkki

Nauti lisäkkeeksi esim. keitettyjä perunoita.

Yksi annos sisältää 219 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":134,"alcohol":0,"protein":57,"carbohydrates":28},"weight":{"fat":14.93,"alcohol":0,"protein":14.25,"carbohydrates":7.03,"saturated_fat":3.37,"sugar":3.52,"fibre":3.3,"salt":1.13},"percent_raw":{"fat":0.6121509124461759,"alcohol":0,"protein":0.2596318319549814,"carbohydrates":0.12821725559884264},"percent":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":13},"total":{"kcal":219,"weight":47.53,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":315.73},"item_type":"recipe","recipe_id":1024340,"servings":4}}

 
Sulje