Ladataan... Ladataan...

Lehtisalaatti-tomaatti-punasipuli-kurkku-oliivisalaatti

Valmistusaineet 1:lle
50 g Lehtisalaatti
80 g Tomaatti
0.5 kpl Punasipuli
50 g Kurkku
0.5 dl Luomu vihreitä ja mustia kreikkalaisia oliiveja luomu
1 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
1 rkl Sitruunamehu / limemehu
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0.2 tl Merisuola, vuorisuola
Ohjeet

Leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon tai lautaselle. Sekoita joukkoon öljy, mehu ja mausteet. Anna maustua sen aikaa, kun käsittelet muut kasvikset. Revi huuhdotut salaatinlehdet, lohko tomaatit ja viipaloi tai paloittele kurkku. Sekoita keskenään ja lisää lopuksi joukkoon oliivit.

Vinkki

Nauti lisukesalaatiksi tai jatka salaattia lisäämällä joukkoon esim. kevyttä salaattijuustoa (fetaa), rae- tai mozzarellajuustoa tai muuta proteiinin lähdettä. Nauti leivän kera.

Yksi annos sisältää 111 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":74,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":29},"weight":{"fat":8.09,"alcohol":0,"protein":2,"carbohydrates":7.21,"saturated_fat":0.73,"sugar":5.6,"fibre":2.6,"salt":1.83},"percent_raw":{"fat":0.6641358368061573,"alcohol":0,"protein":0.07288279333582587,"carbohydrates":0.262981369858017},"percent":{"fat":66,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":26},"total":{"kcal":112,"weight":28.060000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":244.15},"item_type":"recipe","recipe_id":1024272,"servings":1}}