Ladataan... Ladataan...

Letut

Valmistusaineet 4:lle
5 lasi (2 dl) maitoa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
50 g Sulatettua voita tai margariinia
Ohjeet

Riko munien rakenne. Sekoita suola muniin ja lisää puolet maidosta. Lisää jauhot. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja sulanut rasva. Anna turvota hetki, jos ehdit.
Paista mielellään ulkona pannussa.

Vinkki

Letut ovat herkullisia jo pelkän sokerin kanssa. Erilaisilla täytteillä, kuten hilloilla, marjoilla, hedelmillä ja jäätelöllä saat niihin vaihtelua. Valitse suolaiseksi täytteeksi kesäisiä yrttejä, pinaattia, savulohta tai kinkkua.

Yksi annos sisältää 368 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":120,"alcohol":0,"protein":69,"carbohydrates":179},"weight":{"fat":13.31,"alcohol":0,"protein":17.16,"carbohydrates":44.41,"saturated_fat":7.53,"sugar":13.16,"fibre":2.18,"salt":1.33},"percent_raw":{"fat":0.327172131147541,"alcohol":0,"protein":0.1875273224043716,"carbohydrates":0.4853005464480874},"percent":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":368,"weight":99.08,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":337.03},"item_type":"recipe","recipe_id":881,"servings":4}}

 
Sulje