Raasta valkoretikka sekä porkkanat. Kuullota sipuli ja valkosipuli rypsiöljyssä, lisää sitten jauheliha ja paista se lähes kypsäksi. Yhdistä joukkoon kasvisraaste ja kypsennä hetki ennen kuin lisäät tomaattimurskan ja kasvisliemikuution. Mausta kastike lopuksi balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla.
Valmista valkokastike. Sulata margariini ja lisää siihen vehnäjauhot. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita kastikkeen paksuuntuessa. Lisää tuorejuusto ja mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
Voitele laakea vuoka. Kaada vuokaan juustokastiketta siten, että pohja peittyy. Lado päälle lasagnelevyt sekä jauheliha-kasviskastiketta ja valkokastiketta kerroksittain. Kaada päällimmäiseksi loput valkokastikkeesta. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. tunti. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen ruokailua. Tarjoa vihreän salaatin ja maalaisleivän kanssa.