Ladataan... Ladataan...

Lihapullat tomaatti-yrttikastikkeessa, täysjyväspagettia ja kasviksia ateria

Valmistusaineet 4:lle
300 g Jauheliha naudanpaisti, rasvaa 5 %
2 rkl Vesi
1 tl Ruokasuola
1.5 tl Mustapippuri
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
390 g Tomaattimurska
100 g Sipuli
4 kynsi Valkosipuli
3 tl Rypsiöljy
1 dl Basilika, kuivattu
0.5 rkl Sokeri
0.5 tl Ruokasuola
2 dl Vesi
200 g Täysjyväspagetti sportti
20 dl Vesi
300 g Parsakaali brokkoli
SALAATTI
200 g Kiinankaali
200 g Porkkana
200 g Omena, ulkomainen, kuorittu
0.5 dl Appelsiinitäysmehu
4 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
LISÄKSI
4 viipale Jälkiuunileipä
4 tl Margariini 60 %, keskiarvo
8 dl Rasvaton piimä vähälaktoosinen
Ohjeet

Ota jauheliha huoneenlämpöön ½-1 tuntia ennen ruoanvalmistusta mikäli aikataulusi sallii.

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä kannellisessa paistokasarissa. Lisää tomaattimurska, yrtit ja vesi. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.

Sekoita sillä välin mureketaikinan kaikki raaka-aineet hyvin keskenään. Jaa mureketaikina neljään osaan ja ne edelleen neljään-viiteen yhtäsuureen pyörykkään. Nosta ne kiehuvaan tomaattikastikkeeseen. Kypsennä noin 10 minuuttia kannella peitettynä miedolla lämmöllä.

Keitä spagetti suolattomassa vedessä ja höyrytä parsakaali. Sekoita salaatti.

Yksi annos sisältää 640 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":169,"alcohol":0,"protein":160,"carbohydrates":311},"weight":{"fat":17.84,"alcohol":0,"protein":37.87,"carbohydrates":73.7,"saturated_fat":2.76,"sugar":29.05,"fibre":18.13,"salt":3.28},"percent_raw":{"fat":0.2645719164335852,"alcohol":0,"protein":0.24963609144443774,"carbohydrates":0.48579199212197705},"percent":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":640,"weight":182.63,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":1299.77},"item_type":"recipe","recipe_id":1024620,"servings":4}}

 
Sulje