Ladataan... Ladataan...

Lime- tai sitruunamarinoitu lohi

Valmistusaineet 2:lle
200 g Lohifilee
2 tl Rypsiöljy
2 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.3 tl Merisuola, vuorisuola
0 g Basilika, tuore
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0 kpl Chili, tuore
Ohjeet

Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille hyppysellinen merisuolaa. Jos käytät tuoresuolattua eli graavattua lohta, älä lisää suolaa.

Ota kaksi tasapohjaista lautasta ja mittaa niille lime- tai sitruunamehu ja öljy. Sekoita. Levitä kalaviipaleet lautasille ja kiepsauta ne sen jälkeen toisin päin, niin molemmat puolet marinoituvat. Kalan väri muuttuu hapon vaikutuksesta vaaleaksi. Voit käyttää myös enemmän lime- tai sitruunamehua, mutta älä liikaa, ettei kala muutu liian happoiseksi.

Mausta kuoriraasteella, pippurilla ja ripauksella chiliä, jonka voit myös jättää pois. Ripottele pinnalle basilikan lehtiä. Anna marinoitua 5-15 minuuttia.

Vinkki

Ehosta ja mausta lohi tällä tavalla esim. jouluna, kun graavikalaa on syöty jo parina päivänä.

Tarjoa salaatin ja leivän kera.

Yksi annos sisältää 239 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":162,"alcohol":0,"protein":75,"carbohydrates":2},"weight":{"fat":18.04,"alcohol":0,"protein":18.79,"carbohydrates":0.41,"saturated_fat":2.86,"sugar":0,"fibre":0.13,"salt":1.03},"percent_raw":{"fat":0.6788620241473055,"alcohol":0,"protein":0.3142433342570358,"carbohydrates":0.006894641595658665},"percent":{"fat":68,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":1},"total":{"kcal":239,"weight":41.26,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":120.89},"item_type":"recipe","recipe_id":1023787,"servings":2}}

 
Sulje