Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille hyppysellinen merisuolaa. Jos käytät tuoresuolattua eli graavattua lohta, älä lisää suolaa.
Ota kaksi tasapohjaista lautasta ja mittaa niille lime- tai sitruunamehu ja öljy. Sekoita. Levitä kalaviipaleet lautasille ja kiepsauta ne sen jälkeen toisin päin, niin molemmat puolet marinoituvat. Kalan väri muuttuu hapon vaikutuksesta vaaleaksi. Voit käyttää myös enemmän lime- tai sitruunamehua, mutta älä liikaa, ettei kala muutu liian happoiseksi.
Mausta kuoriraasteella, pippurilla ja ripauksella chiliä, jonka voit myös jättää pois. Ripottele pinnalle basilikan lehtiä. Anna marinoitua 5-15 minuuttia.
Ehosta ja mausta lohi tällä tavalla esim. jouluna, kun graavikalaa on syöty jo parina päivänä.
Tarjoa salaatin ja leivän kera.