Hienonna pohjaa varten hapankorput tasaiseksi jauhelmaksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja tilli. Sekoita tasaiseksi.
Pohjusta 30 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjainen kakkuvuoka muotoon leikatulla voipaperilla. Painele hapankorppupohja tiiviisti vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Jauha sillä välin kylmäsavulohi ja tilli tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kermaviili ja majoneesi. Mausta seos tomaattisoseella ja sokerilla.
Lisää joukkoon sulaneet ja hyvin valutetut äyriäiset.
Kuumenna vesitilkka kattilassa ja lisää joukkoon kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos kalamassan joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada massa hapankorppupohjan päälle. Anna lohi-äyriäiskakun hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota lohi-äyriäiskakku vuoasta ja nosta näyttävälle tarjoiluvadille. Viimeistele pinta ruohosipulisilpulla ja äyriäisillä. Sitruunalohkot sopivat myös koristeiksi.