Ladataan... Ladataan...

Luontaisesti gluteeniton joululeipä

Valmistusaineet 10:lle
5 dl piimää
1 pala Hiivaa
2 tl suolaa
1 dl siirappia
30 g Perunahiutaleita (0.5 dl)
50 g Margariinia
12 g Luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1.5 tl jauhettua fenkolia
Voiteluun
1 kpl kananmuna
Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi ja perunahiutaleet. Sekoita hyvin. Lisää pehmeä margariini, fenkoli ja jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun, pitkulaiseen vuokaan niin, että noin puolet vuoan tilavuudesta peittyy. Kohota liinan alla 45 minuuttia. Paista 180 asteessa uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

Yksi annos sisältää 118 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":63},"weight":{"fat":4.64,"alcohol":0,"protein":3.21,"carbohydrates":15.56,"saturated_fat":1.25,"sugar":12.42,"fibre":0.71,"salt":1.38},"percent_raw":{"fat":0.3572940136521283,"alcohol":0,"protein":0.10995978980137926,"carbohydrates":0.5327461965464925},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":53},"total":{"kcal":118,"weight":39.17,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":85.25},"item_type":"recipe","recipe_id":609,"servings":10}}

 
Sulje