Ladataan... Ladataan...

Lämmin tuore hernesose-avokadokeitto ja apetinakuutioita

Valmistusaineet 4:lle
200 g Herne
50 g Lehtisalaatti
50 g Luomu suomalainen herneenverso ruukussa
200 g Avokado, kuorineen ja kivineen
3 dl Vesi
0.5 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl Mustapippuri
150 g Kevyt 3 % salaattijuusto kuutioina suolavedessä
Ohjeet

Kaada sulaneet pakasteherneet isoon sekoituskannuun tai monitoimikoneen kulhoon. Leikkaa herneenversot purkista. Huuhdo ja ravistele ne hyvin. Pätki veitsellä tai saksilla osiin ja nosta ne sekä paloiteltu lehti-, jää- tai muu salaatti kulhoon herneiden joukkoon. Lisää osa vedestä ja soseuta. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon. Soseuta hienoksi. Kaada sose paksupohjaiseen kasariin ja lisää loput vedet kiehuvana. Kuumenna hitaasti sekoittaen kiehuvaksi, mutta älä keitä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Voit halutessasi maustaa myös chilillä tai vastaavalla. Jaa keitto lautasille ja ripottele pinnalle juustokuutiot.

Vinkki

Nauti täysjyväleivän kera.

Yksi annos sisältää 152 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":80,"alcohol":0,"protein":48,"carbohydrates":24},"weight":{"fat":8.52,"alcohol":0,"protein":11.48,"carbohydrates":5.77,"saturated_fat":1.72,"sugar":3.4,"fibre":3.13,"salt":1.93},"percent_raw":{"fat":0.5262313779856589,"alcohol":0,"protein":0.3153315782777663,"carbohydrates":0.15843704373657483},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":16},"total":{"kcal":153,"weight":35.949999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":250.98},"item_type":"recipe","recipe_id":1024642,"servings":4}}

 
Sulje