Ladataan... Ladataan...

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Valmistusaineet 4:lle
2 lehti salaatteja ruukussa, kuten rucolaa, tammenlehvää tai lollorossoa
1 1/2 kpl (keskik.) punainen paprika
1 1/2 kpl (keskik.) keltainen paprika
8 g kirsikkatomaattia
1 kpl (keskik.) tavallinen tai verigreippi
1 kpl (keskik.) kurkku
0.5 dl (rouhittu) pähkinärouhetta
4 viipale (iso) paahtoleipää
300 g vuohenjuustoa
1 dl oliiviöljyä
1 tl karkeaa suolaa myllystä
2 kpl kevätsipulin vartta
12 kpl (keskik.) tummaa viinirypälettä
Ohjeet

Lisäksi kastikkeeksi balsamicoa ja koristeeksi tuoretta timjamia.

Pese ja revi salaatit.
Leikkaa pestyt paprikat ja kevätsipulit suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja viinirypäleet. Poista kivet.
Kuori greippi ja irrota hedelmäliha kalvoista.
Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Poista siemenosa. Leikkaa siivut vielä ohuiksi spagettinauhoiksi.
Halkaise kirsikkatomaatit ja rypäleet. Niitä voi olla enemmänkin, jos haluat.
Puolita paahtoleivät niin, että niistä tulee 12 kolmiota. Halutessasi poista kuoret. Viipaloi vuohenjuusto ja jaa viipaleet leipäkolmioiden päälle uunipannulle.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Pane salaatit lautaselle ja lisää päälle paprika- ja kevätsipulisuikaleet, kirsikkatomaatti-
ja viinirypälepuolikkaat sekä greippilohkot.
Pane paahtoleipäkolmiot uuniin ja kuumenna noin 5 minuuttia, kunnes leivät ovat paahtuneet. Nosta palat salaatin päälle. Ripottele leiville pähkinärouhe.
Kuumenna noin desi oliiviöljyä kattilassa ja kuullota siinä nopeasti kurkkuspagetti. Nosta lämpimät kurkkusuikaleet keskelle salaattia.
Mausta salaatti myllystä jauhetulla suolalla ja pirskottele päälle balsamicoa.
Koristele timjamin oksalla ja tarjoa.

Vinkki

Ohjeen on laatinut Silja Europan keittiöpäällikkö Pasi Heinonen ja se on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 7/2005.

Yksi annos sisältää 604 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":402,"alcohol":0,"protein":77,"carbohydrates":125},"weight":{"fat":44.52,"alcohol":0,"protein":19.08,"carbohydrates":31.2,"saturated_fat":15.19,"sugar":13.14,"fibre":4.98,"salt":3.01},"percent_raw":{"fat":0.6657811929713093,"alcohol":0,"protein":0.1268133353799572,"carbohydrates":0.20740547164873338},"percent":{"fat":67,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":21},"total":{"kcal":603,"weight":131.11999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":411.44},"item_type":"recipe","recipe_id":10226,"servings":4}}

 
Sulje