Valmista hyytelö 1 l:n kakku- tai hyyttelövuoassa. Korkea torvellinen vuoka (kuvassa) on kaunis, mutta hyytelöä on vaikea saada pois vuoasta. Huuhdo kaksi jääkaappikylmää appelsiinia (yht. 400 g) hyvin. ja kuivaa. Raasta kuorta noin 1 ruokalusikallinen. Raasta toisesta appelsiinista karkeita suikaleita koristeeksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista toinen appelsiini mehuksi (n. 1 dl) ja kuutioi toinen lautasella. Sekoita ½ dl appelsiinimehua ja raastettu kuori mämmin joukkoon. Nosta kylmään odottamaan.
Sekoita rahka, sokerit ja kuutioitu appelsiini keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto. Kuumenna ½ dl appelsiinimehua ja sekoita joukkoon kevyesti puristetut liivalehdet. Lisää vajaa puolet ohuena nauhana mämmiseoksen joukkoon ja runsas puolet rahkaseoksen joukkoon. Huuhtele vuoka kylmällä vedellä ja kaada vuorotellen mämmi- ja rahkaseosta vuokaan. Tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä vähintään 2-3 tuntia, mutta mielellään pidempään tai seuraavaan päivään. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele appelsiinin karkealla kuoriraasteella ja esim. mintun oksilla.
Voit myös pakasta hyytelön. 1 annos on n 1 dl.