Ladataan... Ladataan...

Maa-artisokkasalaatti

Valmistusaineet 20:lle
2 kg maa-artisokkaa
1 tl suolaa
1 kpl (keskik.) sitruunaa
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 kpl punasipulia
3 ruukku persiljaruukkua
5 dl Aura -murua
3 dl auringonkukansiemeniä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset 2 timjaminoksaa.


Pese ja kuori maa-artisokat huolella. Viipaloi ne.
Lisää keitinveteen suola, pesty ja lohkottu sitruuna ja timjaminoksat. Keitä rapean kypsiksi, noin 15 minuuttia. Ota sitruuna ja timjaminoksat pois. Valuta.
Lorauta lämpimien viipaleiden päälle oliiviöljy ja viinietikka. Anna jäähtyä.
Paahda auringonkukansiemenien pintaan paistinpannulla hieman väriä.
Viipaloi punasipuli. Hienonna persilja.
Sekoita kaikki ainekset varovasti yhteen ja kumoa tarjoiluvadille.

Vinkki: Gluteeniton ja laktoositon.

Yksi annos sisältää 182 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":115,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":40},"weight":{"fat":12.83,"alcohol":0,"protein":6.83,"carbohydrates":9.93,"saturated_fat":3.6,"sugar":1.63,"fibre":4.97,"salt":0.69},"percent_raw":{"fat":0.632657583372143,"alcohol":0,"protein":0.14970183500482925,"carbohydrates":0.2176405816230277},"percent":{"fat":63,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":22},"total":{"kcal":182,"weight":40.48,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":156.44},"item_type":"recipe","recipe_id":314,"servings":20}}

 
Sulje