Lisäksi tarvitset mateeseen yhden mateenmaksan ja 10 maustepippuria.
Lisää keittoon mateen keitinliemi sekä kypsä paloiteltu kalanliha.
Made: Mittaa kylmä vesi kattilaan. Lisää suola. Huuhdo nyljetty made nopeasti juoksevan kylmän veden alla. Pane made kattilaan ja anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä. Kuori vaahtoa, kunnes sitä ei enää muodostu.
Lisää pippurit, laakerinlehti sekä sipuli ja anna kiehua noin 15 minuuttia.
Hauduta mateen maksaa vain 5 minuuttia.
Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
Siivilöi liemi. Anna kalan hieman jäähtyä ja irrota sitten kalan liha ruodoista.
Kuullota margariinissa sipuli, purjo, porkkanat ja perunat.
Mausta suolalla. Anna kiehahtaa. Lisää keitinliemi sekä maito ja anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kypsät kalanpalat ja tilli juuri ennen tarjoilua.