Ladataan... Ladataan...

Makoisa kasvis-kalkkunapiirakka

Valmistusaineet 8:lle
1.5 dl Vesi
15 g Hiiva
0.25 tl Ruokasuola
0.25 dl Kuidukas kolmen viljan leseseos
0.25 dl Sunnuntai Juokseva rypsiöljyvalmiste
3 dl Kaurainen sämpyläjauho
TÄYTE:
100 g Kalkkunaleike
100 g Sipuli
250 g Kiinankaali
300 g Puutarhurin sekoitus kasvissekoitus
0.5 tl Ruokasuola
2 tl Yrttimauste
1 tl Mustapippuri
150 g Arla Apetina salaattijuustokuutiot 3 %
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa sekaan suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot alustaen ja lopuksi rypsiöljyvalmiste. Taikina saa olla aika pehmeää. Anna levähtää hetki liinan alla.

Valmista täyte. Silppua sipuli ja suikaloi kiinankaali. Pehmitä ne pannulla, niin että neste haihtuu. Lisää vähän sulaneet pakastevihannekset ja jatka hetken aikaa nesteen haihduttamista. (Jos kasviksiin jää paljon kosteutta, täyte pysyy huonosti kasassa). Lisää joukkoon silputtu kalkkunaleike ja mausta hyvin. Sekoita joukkoon valutettu feta ja anna täytteen jäähtyä hetken aikaa.

Painele ja/tai kauli taikina leivinpaperin päälle 25-28 cm:n kokoiseen irtopohjaiseen tai matalaan metallivuokaan sopivaksi. Nosta levy vuokaan ja painele tarpeeksi ylös reunoille. Peitä liinalla ja anna kohota hetken aikaa vedottomassa lämpimässä paikassa.

Vatkaa munat ja ruokakerma tai vastaava keskenään. Levitä täyte kohonneen taikinan päälle ja kaada munaseos päälle joka puolelle. Ravistele kevyesti. Kypsennä 200-225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-40 minuuttia.

Vinkki

Piirakka kypsyy nopeammin laakeammassa vuoassa. Tarjoa lämpimänä esim. salaatin kera.

Jos haluat tehdä kaksinkertaisen annoksen, leivo se uunipannulle (piirakka on helppo ottaa evääksi ja on hyvää vielä 3-4 päivän kuluttua, lämmitys sujuu helpoiten mikrossa).

Saat kasvispiirakan kun korvaat kalkkunan ja fetan esim. tofulla ja munan sekä ruokakerman, soijajauholla ja kaura- tai soijakermalla.

Yksi annos sisältää 195 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":63,"alcohol":0,"protein":50,"carbohydrates":82},"weight":{"fat":6.74,"alcohol":0,"protein":11.96,"carbohydrates":19.61,"saturated_fat":1.52,"sugar":2.11,"fibre":3.42,"salt":1.4},"percent_raw":{"fat":0.3244809145063683,"alcohol":0,"protein":0.2559452868346248,"carbohydrates":0.4195737986590069},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":195,"weight":46.760000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":203.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1023806,"servings":8}}

 
Sulje