Poista fileistä halutessasi selkäeväät. Levitä silakkafileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille vähän suolaa ja runsaasti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Voit käyttää myös kuivattuja tai pakastettuja tuotteita. Rullaa fileet ja nosta ne uunivuokaan. Sekoita liemen ainekset keskenään kattilassa ja kiehauta. Kaada liemi silakkarullien päälle. Kypsennä 180-200 asteessa 20-30 minuuttia.
Silakkarullat maistuvat sekä kuumina että kylminä. Joulupöytään ne sopivat parhaiten kylminä.
Säilytä kaikki kalatuotteet aina mahdollisimman kylmässä.
Joulupöydässä riittää ½ annosta/ ruokailija, kun tarjolla on muita kaloja. Kuvan annoksen kokoisia silakoita (sopivan pieniä) mahtui 28 kpl puoleen kiloon. 50 g:n annos on 3 pientä tai 2 isompaa silakkarullaa.