Ladataan... Ladataan...

Mansikka-hyytelö-kakku

Valmistusaineet 12:lle
100 g Oiva perunalimppu
0.6 dl Gefilus mehu, karpalo
10 dl Mansikka
200 g Viola kevyt tuorejuusto, ruohosipuli
100 g Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen
1 dl Sokeri
1 dl Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
12 g Liivate
0.5 dl Rasvaton maito
1 rkl Viherminttu, tuore
Ohjeet

Paloittele leipä syvään kulhoon ja hienonna se murumaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon mehu (3 rkl). Painele muruseos irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle (vuoan ja paperin halkaisija 23-24 cm).

Laita liivatelehdet (6 kpl) likoamaan kylmään veteen. Mittaa pieneen kattilaan 3 rkl maitoa valmiiksi.

Paloittele vajaa 1/3 mansikoista 2-4 osaan.

Vatkaa kerma (1dl) vaahdoksi. Soseuta toisessa kulhossa 1/3 mansikoista ja sokeri. Vatkaa ne ja tuorejuusto keskenään. Lisää sekaan kermavaahto.

Kuumenna maito (3 rkl) ja kevyesti puserretut liivatelehdet niin että liivate sulaa. Lisää seos marja-tuorejuusto-kermaseokseen sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita paloitellut mansikat lusikalla käännellen joukkoon. Kaada seos vuokaan leipäpohjan päälle. Tasoita pinta.

Anna hyytyä kylmässä nelisen tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat varovasti ja nosta kakku pohjapaperin kanssa vadille pohjalevyltä valuttaen.

Peitä pinta mansikoilla ja koristele vihreällä.

Yksi annos sisältää 128 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":69},"weight":{"fat":4.7,"alcohol":0,"protein":3.56,"carbohydrates":16.76,"saturated_fat":2.9,"sugar":12.83,"fibre":1.4,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.3422213276558442,"alcohol":0,"protein":0.11516539921426204,"carbohydrates":0.5426132731298938},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":54},"total":{"kcal":127,"weight":42.449999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":100.75},"item_type":"recipe","recipe_id":1023875,"servings":12}}

 
Sulje